Luku eesmärk on kaitsta Sinu vara. Head lukku soovides, ei tohiks valida kõige odavamate seast. Kvaliteetsed lukud on kallimad, kuid on investeering pikkadeks aastateks. Luku valikul tuleks valik teha järjekorras, nagu turvalisus, funktsionaalsus, disain, hind.

Mõned punktid, mida luku valikul arvestada:

  • Funktsionaalsus ja kasutusmugavus
  • Turvalisus
  • Disain
  • Hind

1. Funktsionaalsus ja kasutusmugavus

Ukseluku valikul on tähtis teada, millisele uksele vaja läheb, kes on ukse kasutajad ja milliseid avamise ja lukustamise võimalusi ja mugavusi soovitakse.

Välisustele soovitame väga tugeva konstruktsiooniga, kvaliteetset ja koormusele vastupidavat lukku. Turvalisuse huvides seest kergesti avatav ja võimalusel ja huvi korral distantsilt suletavat ja avatavat nutilukku. Välisukse puhul soovitame ka turvalukku.

Trepikoja- või büroohoone välisustel on turvalisust olulisemad tingimused funktsionaalsus ja evakueerimise tingimustele vastav väljapääs hoonest.

Siseustel on lukk enamasti vaid piirava funktsiooniga ja ei vaja välisuksele sarnaseid funktsioone. Lukk peab fikseerima kinnise asendi tuuletõmbe või privaatsuse eesmärgil. Siseuste lukud on oma lihtsama ehituse tõttu ka välisuste lukkudest soodsamad.

2. Turvalisus

Luku peamine ülesanne on hoida ust turvaliselt ja kindlalt kinni. Välisuksed ja siseuksed on selles küsimuses erinevate nõuetega.

Välisuksel lukustuse turvalisus on teie kodule ja varale mõeldes üks olulisemaid punkte.

3. Disain

Disaini peaks valima peale kahe esimese punkti toodete valikuga tutvumist. Disainis on otsustada veel erinevate stiilide, värvide ja pinna üle. Kes teab kindlasti oma disaini erisoovi, siis saame ka vastavalt sellele lahendust otsida sobivate lukkude seast. Lukk peaks sobima ukse välimusega. Disain lisab ukse üldmuljele kindlasti palju juurde.

4. Hind

Viimasena tuleks mõelda luku hinnale. Standardlahendused on alati soodsamad kui erilahendused.

Erilahendused ja -disain tõstavad enamasti lukustuse hinda. Kuna tootjate hinnad varieeruvad, siis eelarvet silmas pidades aitame leida sobiva luku kasutusmugavust ja disaini silmas pidades.

  • Lukkudega tutvu SIIN

Vaata millised lukud on meie valikus ja kui sul on küsimusi, kirjuta meile oma vajadustest ülal loetletud punktidest ja saada meile hinnapäring või E-mail: info@aulpaigaldus.ee